فارغالتحصیلان کدام دانشگاه بیشترین میزان اشتغال را دارند
رتبهبندی و نظرسنجی جهانی تایمز هایر اجوکیشن که نشان میدهد کدام دانشگاهها بیشترین فارغالتحصیلان شاغل را ایجاد میکنند، به تازگی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، رتبهبندی و نظرسنجی جهانی اشتغالپذیری دانشگاه (GEURS) ۲۰۲۵ نشان میدهد که کارفرمایان به طور فزایندهای سازگاری و تجربه کاری یا کارآموزی را هنگام ارزیابی فارغالتحصیلان در اولویت قرار میدهند.
GEURS که توسط تایمز هایر اجوکیشن منتشر شده است، نشان میدهد که کارفرمایان فارغالتحصیلانی را میخواهند که به نوعی تجربه کاری داشته باشند. اگرچه عوامل دیگری مانند مهارتهای فارغ التحصیل یا طرز فکر دیجیتالی او همچنان نقش مهمی ایفا میکنند، این عامل به طور استثنایی در ارزیابی کارفرمایان تأثیرگذار است.
شایان ذکر است، ۴۵.۹ درصد از کارفرمایان نیز بر توانایی یادگیری و انطباق با فناوریها و روندهای جدید تأکید میکنند، در حالی که ۴۵.۱ درصد به مهارتهای همکاری مانند ارتباطات و کار گروهی – مهارتهایی که در محیطهای کاری مدرن حیاتی هستند، اهمیت میدهند.
GEURS عملکرد اشتغالپذیری موسسات آموزش عالی را ارزیابی میکند و تنها رتبهبندی و نظرسنجی است که ۲۵۰ دانشگاه برتر جهان را برای تربیت فارغ التحصیلان قابل اشتغال بر اساس ارزیابی، دانش و انتظارات کارفرمایان نشان میدهد. در جدیدترین نسخه رتبهبندی ۱۲۹هزار و ۱۲۶ رای از ۱۳هزار و ۲۴۰ مدیر عملیاتی و بین المللی در ۳۳ کشور به دست آمد که این بزرگترین نمونه تا به امروز است.
بررسی فعلی این رتبهبندی نشان از آن دارد که امسال حضور دانشگاههایی از آسیا افزایش یافته است که نشاندهنده رویکرد جهانیتر برای اندازهگیری نحوه آمادهسازی دانشجویان برای دنیای کار است.
آسیا دارای ۵۲ موسسه در بین ۲۵۰ موسسه برتر است که به تعداد سه موسسه بیشتر از سال گذشته است. به ویژه، هند امسال با ۱۰ دانشگاه در بین ۲۵۰ دانشگاه برتر، عملکرد قوی از خود نشان داده است. این موفقیت تا حد زیادی به دلیل تخصص فنی موسسات آن است که توجه کارفرمایان بین المللی را به خود جلب کرده است. مؤسسه فناوری دهلی، علیرغم سقوط جزئی (بیست و هشتم)، بهترین دانشگاه هندی است، در حالی که مؤسسه علوم هند پیشرفت چشمگیری داشته است (چهل و هفتم) و دومین دانشگاه هند در بین ۵۰ دانشگاه برتر شده است.
دانشگاههای چین به صعود و تثبیت جایگاه خود در ردههای بالای این رتبهبندی ادامه میدهند و دانشگاه پکن با سه پله صعود به جایگاه یازدهم و دانشگاه شینگهوا با دو پله صعود به جایگاه نوزدهم رسیدهاند.
دانشگاه امآیتی و موسسه فناوری کالیفرنیا هر دو موقعیت برتر خود را برای یک سال دیگر حفظ میکنند. در سال ۲۰۲۵، ۵۲ دانشگاه آمریکایی در بین ۲۵۰ دانشگاه برتر قرار دارند که نسبت به سالهای گذشته افزایش اندکی داشته است.
برترین دانشگاه بریتانیا دانشگاه کمبریج در جایگاه پنجم قرار دارد و دانشگاه آکسفورد پس از آن در جایگاه هفتم قرار دارد. امسال ۱۳ دانشگاه بریتانیا در این رتبهبندی حضور دارند.
مؤسسات ایالات متحده و بریتانیا ۱۰ مکان از ۲۰ مکان برتر را به خود اختصاص داده اند. سایر کشورهای حاضر در ۲۰ کشور برتر عبارتند از آلمان، ژاپن و سنگاپور، چین، کانادا، اسپانیا، فرانسه و سوئیس.
در آمریکای لاتین، مکزیک با سه دانشگاه در بین ۲۵۰ دانشگاه برتر پیشتاز است، در حالی که برزیل و کلمبیا نیز به خوبی در جدول حضور دارند.
در حوزه خلیج فارس به ویژه امارات متحده عربی به پیشرفت خود ادامه میدهد. دانشگاه امارات متحده عربی یک ورودی جدید در رتبه ۲۳۰ است و دانشگاه قطر، تنها نماینده این کشور، بار دیگر به جمع ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان صعود کرد.
۱۰ دانشگاه برتر بر اساس میزان اشتغالپذیری فارغالتحصیلان
بر این اساس، ۱۰ دانشگاه برتر این رتبهبندی و برترین دانشگاههای جهان بر اساس میزان اشتغالپذیری فارغالتحصیلان به شرح ذیل است:
۱- دانشگاه فناوری ماساچوست
۲- موسسه فناوری کالیفرنیا
۳- دانشگاه استنفورد
۴- دانشگاه هاروارد
۵- دانشگاه کمبریج
۶- دانشگاه پرینستون
۷- دانشگاه آکسفورد
۸- دانشگاه توکیو
۹- دانشگاه ملی سنگاپور
۱۰- کالج سلطنتی لندن
برترین کشورها بر اساس میزان اشتغالپذیری فارغالتحصیلان
رتبهبندی برترین کشورها بر اساس میزان اشتغالپذیری فارغالتحصیلان نیز به شرح ذیل است:
۱- آمریکا
۲- فرانسه
۳- آلمان
۴- انگلیس
۵-چین
۶- کانادا
۷-استرالیا
۸- ژاپن
۹-کره جنوبی
۱۰- سوئیس