طراحی «تبلتی» ویژه برای کنکور الکترونیکی
خبرهای جدید از کنکور الکترونیکی؛
مشاور رئیس سازمان سنجش با اشاره به اینکه برای کنکور الکترونیکی، دستگاهی با ساختار عملکردی تبلت طراحی شده است، گفت: در این شیوه، داوطلب در هر لحظه تنها یک سوال را خواهد دید.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بهروز کاوهئی در گفتگو با این خبرگزاری، درباره ویژگی های دستگاه و نرم افزار طراحی شده برای کنکور الکترونیکی گفت: در این شیوه، داوطلب در هر لحظه تنها یک سوال را خواهد دید و امکان تصویر برداری و ارسال به خارج از حوزه به صورت صفحه ای محدود می شود و ترتیب سوالات برای داوطلبان متفاوت است.
روش های برگزاری کنکور الکترونیکی از تبلت ویژه تا رمز گذاری سوالات
مشاور رئیس سازمان سنجش در نوآوری و هوشمند سازی ضمن اشاره به اینکه در صورت صدور مجوزهای لازم تعداد سوالات بیش از تعداد استاندارد طراحی خواهد شد که تکرار سوالات را احتمالاً کمتر کند، گفت: در صورت همانند بودن یک سوال برای دو داوطلب (که احتمال آن بسیار ضعیف است)، ترتیب گزین ها و حتی خود گزینه ها نیز متفاوت خواهد بود.
امکان ثبت تصویر چهره داوطلب در چند نوبت
وی ادامه داد: امکان ثبت تصویر چهره داوطلب در چند نوبت در طول آزمون در این روش پیش بینی شده است و دریافت تصویر اثر انگشت داوطلب هم یکی دیگر از روش های جلوگیری از جایگزینی افراد سودجو به جای داوطلبان است که در این دستگاه پیش بینی شده است. اثر انگشت داوطلبان پذیرفته شده نهایی در دانشگاه با اثر انگشت فرد امتحان دهنده مطابقت داده خواهد شد.
رمزگذاری سوالات و پاسخ های داوطلبان در یک شبکه امن مخابراتی
عضو هیأت علمی سازمان سنجش آموزش کشور ضمن بیان این مطلب که سوالات و پاسخ های داوطلبان در یک شبکه امن مخابراتی به صورت رمز شده دارای اولویت ارسال بالا مخابره خواهند شد، گفت: پیش بینی های امنیتی زیادی در نظر گرفته شده اند که به لحاظ محرمانگی در این زمان امکان انتشار آنها وجود ندارد. تنها می توانم به داوطلبان واقعی و زحمتکش این آزمون ها اطمینان دهم که با کمک خداوند بزرگ دیگر حقی از آنها ضایع نخواهد شد.
تجارب سایر کشورها برای برگزاری کنکور الکترونیکی
کاوه ئی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه بستر برگزاری امتحان برای داوطلبان چگونه است، موبایل پایه، کامپیوتر پایه و یا…. پیشنهاد سازمان در این باره چیست؟ گفت: در کشورهای مختلف استفاده از روش های متفاوت به کار گرفته شده است. برای مثال تحقیقات ما نشان می دهند که در نیجریه استفاده از کامپیوتر رومیزی در دستور کار بوده و عملیاتی شده است. آنها با دو مشکل مواجه بوده اند؛ اول هزینه دستگاه های رایانه، دوم نگهداری رایانه ها که در نهایت باعث شد تعداد سایت های برگزاری آزمون را کاهش دهند. در هندوستان روش مبتنی بر موبایل آزمایش شد که به علت کوچکی صفحه نمایشگر و عدم کنترل امنیتی روی دستگاه شخصی افراد پروژه با شکست مواجه شد. عربستان با شرکت تامسون وارد مذاکره شده است که روی کامپیوترهای رومیزی پروژه را اجرا کند.
یک شرکت دانش بنیان، دستگاه ویژه کنکور الکترونیکی را ساخت / ساختار علمکردی مشابه به تبلت
وی بیان کرد: خلاصه جمع بندی مطالعات و آزمایشهای سازمان در خلال یک سال پژوهش این بود که یک دستگاه مخصوص آزمون طراحی و ساخته شود و نرمافزارهای مورد نظر هم به صورتی داخلی و توسط مهندسان مرکز هوشمند سازی سازمان تأمین شده اند و در حال به روز رسانی است. در این راستا طراحی اولیه آماده و برای ساخت نمونه اولیه دستگاه به یک از شرکت دانش بنیان سفارش داده شد و نمونه اولیه آماده و مورد آزمایش قرار گرفت و از آزمایشات اولیه سربلند بیرون آمد. ساختار عملکردی این دستگاه به صورت تبلت است.
استفاده از سیستم های امنیتی پیشرفته تر
مشاور رئیس سازمان سنجش در نوآوری و هوشمند سازی افزود: البته نسخه سوم دارای قابلیت های بیشتری خواهد بود؛ از جمله صفحه کلید محدود برای راحتی داوطلب و سیستم های امنیتی پیشرفته تر، طبق برنامه، قابلیت دریافت آزمون تشریحی نیز به این نسخه اضافه خواهد شد.
کاوه ئی با اعلام اینکه در دو آزمون حدودآً ۲۰۰ نفره این تبلت مورد آزمایش قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: نواقص شناسایی و رفع شده و همچنان در دست بروز رسانی و توسعه است؛ لازم به توضیح است که بیش از یک نرم افزار در این فرآیند فعال هستند. نرم افزار آزمون گیر تنها در زمان برگزاری آزمون فعال می شود. نرم افزارها و سامانه های دیگری نیز در جریان اجرا فعال هستند.
وی تصریح کرد: برای مثال سیستم جامع که همه فرآیند را از ثبت نام تا اعلام نتایج کنترل خواهد کرد، نرم افزار مرورگر اختصاصی (Browser) سازمان، نرم افزار شخصی سازی (تخصیص تصادفی سوال و گزینه به داوطلب)، نرم افزار رفع نقص مراقب در حوزه، سامانه بررسی رفتارهای تصویر چهره داوطلب در زمان آزمون و… هستند.
این مقام مسئول سازمان سنجش در پایان گفت: برای اطمینان خاطر داوطلبان عرض می کنم که تغییرات اساسی در نگرش مدیریتی سازمان سنجش آموزش کشور رخ داده است و با بکار گیری مدیران، کارشناسان و مهندسان دارای ایده های نو، به صورت شبانه روزی در حوزه ساده سازی، ایمن سازی و خدمت به جامعه آزمونی در تلاش هستند.