درخواست کنکوری ها برای لغو تأثیر معدل پایه یازدهم
داوطلبان کنکور دلایل خود برای خواستهشان از مسؤولان پیرامون لغو تأثیر معدل پایه یازدهم در آزمون سراسری ۱۴۰۴ را اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، مصوبه سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در جلسه ۸۳۴ شورایعالی انقلاب فرهنگی در تیرماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید و ابلاغ شد که براساس این مصوبه کنکور به صورت دو نوبت در سال برگزار میشود و تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری هم قطعی است که تأثیر قطعی قرار شد به صورت تدریجی اعمال شود.
این مصوبه در کنار فوایدی که دارد با انتقاداتی هم در اجرا رو به رو شد به طوریکه عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از اجرای اصلاحاتی در این مصوبه خبر داد.
البته به گفته خسروپناه، این مصوبه اگر هم تغییر پیدا کند، برای سال آینده نخواهد بود.
اما داوطلبان آزمون سراسری با ثبت پویشی خواستار لغو تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ شدند.
مطالبه کنکوریها از مسؤولان با ۳۰ هزار امضا
سردبیر پویش با بیان چند دلیل برای اعلام این خواسته، گفت: با توجه به اینکه تمامی داوطلبان بایستی تمامی نمرههای یازدهم و دوازدهم را برای قبولی در کنکور داشته باشند، ۲۱ تا ۲۲ امتحان نهایی پایههای یازدهم و دوازدهم در ماه خرداد را باید شرکت کنند. این مسأله منجر به تبعیض ناروا در حق دانشآموزان و داوطلبان به ویژه مناطق محروم و فشار فراوان به آنها میشود.
وی افزود: این مسأله سبب افزایش چشمگیر استرس و سردرگمی در بین دانشآموزان و کنکوریها میشود.
سردبیر پویش ادامه داد: دانشآموزان از سراسر کشور اجبار به ایجاد یا ترمیم سابقه تحصیلی پایه یازدهم و دوازدهم به صورت همزمان دارند که این موضوع هزینههای دانشآموزان و داوطلبان کنکور را افزایش داده و آنها را مجبور به تهیه کتابها و شرکت در کلاسهای بیشتری کرده است.
به گفته وی، همچنین سال چاپ و حتی تا حدی محتوای کتابهای یازدهم برای کنکور و نهایی متفاوت است.
«۲۳ امتحان در کمتر از یک ماه؛ یک دختر روستایی که کیلومترها از مراکز و حوزههای امتحانی فاصله دارد چگونه میتواند هر روز برای شرکت در امتحان رفت و آمد کند؟ هزینه ترمیم هر درس ۷۰ هزار تومان است، منهای هزینه مراحل دیگر مانند ثبت سوابق تحصیلی، تاییدیه تحصیلی، حالا حساب کنید برای ۲۱ امتحان چقدر باید هزینه کنیم، اینها به کنار، ما چطور میتوانیم خودمان را برای این همه امتحان آماده کنیم.»؛ اینها صحبتهای یکی از هزاران داوطلب کنکور است که چشم انتظار تصمیم شورایعالی انقلاب فرهنگی هستند.
حرفشان این است که تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور سراسری ۱۴۰۴ لغو شود و دلایلی هم برای این خواستهشان دارند.
لادن تیموری سردبیر پویش در این باره گفت: مسؤولان از اصلاح مصوبه کنکور خبر دادند اما مهمترین اصلاح این است که تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور سراسری حذف شود زیرا امتحانات دروس یازدهم و دوازدهم در خردادماه برگزار میشود و داوطلبان برای کسب نمره خوب باید یک ماه هر روز در امتحانات شرکت کنند.
به گفته وی، داوطلبان پشت کنکوری که باید در امتحانات ترمیم معدل هم شرکت کنند کار بسیار سختی دارند.
تیموری ادامه داد: این مسأله سبب میشود که ۲۱ تا ۲۲ امتحان نهایی پایههای یازدهم و دوازدهم در طی ماه خرداد را باید شرکت کنند، انجام این کار از یک ربات هم خارج است، ضمن اینکه نحوه ترازدهی، تصحیح اوراق و تأمین امنیت هم برای مسؤولان سخت است بنابراین اگر تاثیر معدل یازدهم به مثبت تبدیل شده و برای سالهای آینده هم تاثیر معدل دهم حذف شود میتواند در کاهش استرس داوطلبان موثر باشد. سردبیر پویش اظهار داشت: با توجه به اینکه در جلسه روز سه شنبه شورایعالی انقلاب فرهنگی قرار است درباره این موضوع بحث و بررسی صورت گیرد از مسؤولان میخواهیم که این تعداد داوطلب چشم انتظار نگذارند.
دلایل داوطلبان برای لغو تأثیر معدل پایه یازدهم
یکی از داوطلبان کنکور نیز گفت: سال گذشته با قانون غیرمنطقی سیو، تراز آینده کنکوریهای ۱۴۰۳ را نابود کردند و در راستای رشد مافیای کنکور و افزایش مهاجرت به کشورهای دیگر عمل میکنند.
داوطلب دیگر کنکور گفت: به صورت کلی باید در رشتههای مختلف در پایه یازدهم ۱۱ تا ۱۲ امتحان و در پایه دوازدهم نیز ۱۰ تا ۱۱ امتحان برگزار شود، که در مجموع بیش از ۲۰ امتحان در کمتر از یک ماه باید برگزار شود که این مسأله برای داوطلبان سنگین و استرسزا است.
به گفته وی، مصوبه کنکور میخواست مافیای کنکور را ضعیف کند و تا حدودی از بین ببرد اما با توجه به حرف دانش اموزان مافیا به شکل مافیای امتحانات نهایی درامده و حتی گستردهتر هم شده است.
این داوطلب کنکور نبود معلم و حتی کمبود آن در مناطق زیادی از ایران و همچنین تفاوت شرایط مالی دانش آموزان و امکانات آموزشی آنها را سبب تضعیف عدالت آموزشی برشمرده و گفت: نداشتن امکانات و معلمان کافی برای تصحیح اوراق دانش آموزان و تقلبهای گسترده در امتحان نهایی حتی در حد یک نمره موجب ضایع شدن حق همه دانش آموزان میشود.
وی مشکل بعدی را در این مسأله میداند که قرار بود مصوبه کنکور توجه دانشآموزان را به کتاب درسی افزایش دهد اما تأثیر کمی در این موضوع داشت؛ همچنین روال کنکور هر چند تا حد زیادی از سطح کتاب درسی بالاتر بود اما موجب افزایش سطح علمی دانش اموزان میشد و روال حفظی بودن کتب درسی را به مفهومی و استنباطی تغییر میداد.
به گفته این داوطلب کنکور، ایجاد هزینه مالی و همینطور جلوگیری از رفت و آمد برخی دانش آموزان به حوزههای امتحانی ایراد بعدی است.
وی ادامه داد: استرس شدید دانش آموزان مخصوصا در پایههای دهم و یازدهم که به دلیل آشنایی کم و ورود تازه دانش آموزان به مقطع دبیرستان ایجاد شده است هم دلیل دیگر مخالفت ما با تاثیر قطعی معدل یازدهم است.
به گفته وی، برای ترمیم معدل در کنکور ۱۴۰۴ و حتی ۴۰۵ دانش آموزان باید کتاب مثل زمینشناسی را یک بار برای سال قبل خود و یکبار چاپ سال حاضر را مطالعه کنند که به دلیل اختلاف سال چاپ کتابهایی است که در نهایی و کنکور مورد سوال هستند.
داوطلب کنکور گفت: هزینه زیاد ترمیم هر درس نهایی هم یکی دیگر از مشکلات کنکوریهاست، خانوادهای که هزینه غذای بچههایش را به سختی تأمین میکند چگونه میتواند این هزینه را پرداخت کند.
یکی دیگر از داوطلبان هم گفت: یکی از مشکلات تاثیر قطعی یازدهم این است که سال چاپ کتابهای یازدهم برای کنکور و نهایی متفاوت خواهد بود، این یعنی ما فقط برای یک پایه باید ۲ سال چاپ متفاوت کتاب بخوانیم، این یعنی تعداد ۲ برابر فقط برای یک پایه.
آینده کنکور و سناریوهای پیش روی داوطلبان
به گزارش ایزی تست، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه جلسه ۹۱۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی که عصر امروز سه شنبه ۱۸ دی ماه به ریاست دکتر مسعود پزشکیان برگزار شد، در جمع خبرنگاران به موضوع کنکور پرداخت و گفت: چند سناریو برای آینده کنکور مطرح شده است. یکی از سناریوها ادامه اجرای مصوبه کنونی کنکور است که به مدت دو سال اجرا شده است. سناریوی دیگر، حذف تاثیر معدل پایه دهم و تأثیر قطعی پایههای یازدهم و دوازدهم در کنکور است و سناریوی بعدی این است پایه یازدهم و دوازدهم به صورت آزمون جامع برگزار شود و در کنکور تاثیر داده شود. همچنین پیشنهاداتی برای تأثیر فقط پایه دوازدهم یا تاثیر مثبت دروس تخصصی و عمومی نیز مطرح شده است.
استاد خسروپناه خاطرنشان کرد که بنابراین نظر جمعی بر حذف پایه دهم، ماندن پایه دوازدهم و تعیین تکلیف پایه یازدهم است، تصمیم نهایی در این خصوص در جلسات آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی اتخاذ خواهد شد و امیدوارم که خبرهای خوشی برای دانشآموزان در آینده نزدیک اعلام شود.