شرایط مرخصی دانشگاه در دوره کارشناسی چگونه است
شرایط مرخصی دوره کارشناسی چیست و چگونه می توان برای مرخصی درخواست داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، برخی از دانشجویانی که در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاههای سراسری و آزاد تحصیل میکنند، دارای شرایطی هستند که امکان مراجعه به دانشگاه را ندارند، این دسته از دانشجویان به جای انصراف از دانشگاه میتوانند مرخصی تحصیلی دریافت کنند.
دانشجویانی که قصد دریافت مرخصی در مقطع کارشناسی را دارند، میتوانند تحت قوانینی که از سوی دانشگاههای سراسری و آزاد مشخص شده است، اقدام به دریافت مرخصی کنند.
شرایط دریافت مرخصی دوره کارشناسی
شرایط دریافت مرخصی دانشگاه برای مقطعهای تحصیلی کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته به شرح زیر است. دانشجویان به شرط موافقت دانشگاه فقط در صورت رعایت کردن این شرایط مرخصی تحصیلی دریافت میکنند:
دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته مجاز دانشگاههای سراسری به دریافت حداکثر ۲ نیمسال تحصیلی مرخصی از دانشگاههای سراسری باشند.
دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته مجاز دانشگاههای آزاد به دریافت حداکثر ۴ نیمسال تحصیلی مرخصی از دانشگاههای آزاد باشند.
دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته مجاز به دریافت حداکثر ۱ نیمسال تحصیلی مرخصی از دانشگاههای سراسری باشند.
دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته مجاز به دریافت حداکثر ۲ نیمسال تحصیلی مرخصی از دانشگاههای آزاد باشند.
دریافت مرخصی در هر یک از مقطعهای تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته زمانی امکانپذیر خواهد بود که دانشجو دارای سنوات تحصیلی مجاز برای دریافت مرخصی باشد؛ چرا که مرخصی تحصیلی جزو سنوات تحصیلی دانشجویان محاسبه خواهد شد.
دانشجویان دانشگاه سراسری حداقل ۳ هفته قبل از شروع هر ترم تحصیلی میبایست درخواست خودشان را برای دریافت مرخصی از دانشگاه ثبت کنند.
خانمهای باردار حداکثر ۱ نیمسال تحصیلی قبل از زایمان میتوانند مرخصی بگیرند
خانمهایی که در دوران تحصیل خود باردار شدهاند، میتوانند حداکثر ۱ نیمسال تحصیلی قبل از زایمان و حداکثر ۴ نیمسال تحصیلی بعد از زایمان خود مرخصی دریافت کنند، مرخصی زایمان خانمها، جزو سنوات تحصیلی آنها محسوب نمیشود.
اخذ مرخصی برای ترم اول دانشگاهها معمولا امکانپذیر نیست و دانشجویان دانشگاههای سراسری میتوانند بعد از گذراندن حداقل ۱ نیمسال تحصیلی، مرخصی دریافت کنند.