تعیین ظرفیت پذیرش رشته‌ های پزشکی و دندانپزشکی در کنکور ۱۴۰۳

معاون آموزشی وزارت بهداشت میزان ظرفیت پذیرش رشته‌ های پزشکی و دندانپزشکی در کنکور ۱۴۰۳ را اعلام کرد. بر اساس این ظرفیت ۴۲ درصد پذیرفته شدگان پزشکی باید یک و نیم سال تعهد خدمت بگذرانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامه‌ای خطاب به معاونان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی موضوع میزان ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در کنکور ۱۴۰۳ را به همراه میزان تعهد خدمت پذیرفته شدگان در این دو رشته را اعلام کرد.

در این نامه آمده است: همانگونه که استحضار دارید وزارت بهداشت در راستای اجرای قانون اصلاح بند ۳ قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو مصوب سال ۱۳۹۳، از سال ۱۳۹۳ تاکنون در آزمون سراسری در کد رشته‌های مجزا تحت عنوان سهمیه داوطلبان بومی استان با قید تعهد خدمت سه برابر طول دوره تحصیل پذیرش کرده است که در اصلاحیه قانون فوق مصوب سال ۱۴۰۱، میزان تعهد کلیه مشمولان به یک و نیم برابر طول مدت تحصیل کاهش یافت.

همچنین از سال ۱۴۰۱ متعاقب ماده واحده افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجدداً در کد رشته‌هایی مجزا با عنوان سهمیه داوطلبان بومی با تعهد خدمت یک و نیم برابر طول دوره تحصیل اقدام به پذیرش دانشجو کرده است.

از آنجایی که رسالت وزارت بهداشت ضمن تأمین نیاز جامعه به خدمات بهداشتی درمانی، حفظ کیفیت آموزش رشته‌های علوم پزشکی به منظور تضمین سلامت آحاد جامعه نیز است، توجه آن دانشگاه را به موارد زیر جلب می‌کند:

ادامه تخصیص ظرفیت دانشجوی بومی متعهد خدمت در پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی

الف) با توجه به اجرای قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو مصوب مجلس شورای اسلامی، در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، تخصیص ظرفیت دانشجوی بومی متعهد خدمت در مقطع دکتری عمومی (رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) بر اساس مصوبه مذکور ادامه خواهد داشت.

از آنجایی که مشمولان یاد شده تا قبل از گذراندن نیمی از دوران تعهد، مجاز به ادامه تحصیل نیستند هرگونه‌ عدم به کارگیری فارغ التحصیلان مشمول در مناطق محروم و کم برخوردار منجر به چالش‌هایی برای ادامه تحصیل شده و اعتراضات فارغ التحصیلان را در پی خواهد داشت.

ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی و دندانپزشکی کنکور ۱۴۰۳

ب) بر اساس ماده واحد افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سال ۱۴۰۳ بیست درصد به ظرفیت سال ۱۴۰۲ رشته‌های فوق (پزشکی و دندانپزشکی) اضافه خواهد شد که مطابق جدول مصوب، ظرفیت رشته پزشکی ۱۳۸۲۴ نفر و ظرفیت رشته دندانپزشکی ۲۶۶۰ نفر تخصیص خواهد یافت.

مشمولان متعهد خدمت مصوبه فوق نیز بر اساس تفسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از این مصوبه به صورت تجمیعی بوده، لذا در رشته پزشکی به تعداد ۵۸۲۴ نفر (۴۲ درصد کل ظرفیت) و در رشته دندانپزشکی ۹۱۰ نفر (۳۴ درصد کل ظرفیت) ظرفیت متعهد خدمت به صورت کدرشته‌های مجزا تعیین خواهد شد.

با توجه به موارد ذکر شده ضروری است:

۱- دانشگاه علوم پزشکی به منظور حفظ و تضمین کیفیت آموزش، نسبت به تأمین الزامات آموزشی با توجه به استانداردهای مصوب برنامه‌های آموزشی به ویژه در دو رشته پزشکی و دندانپزشکی اقدام کند.

۲- دانشگاه علوم پزشکی ضمن بررسی تعداد دانشجویان شاغل به تحصیلی که متعهد خدمت هستند (شامل تعداد مشمولان قانون برقراری عدالت آموزشی از سال ۱۳۹۳ و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سال ۱۴۰۱) و در نظر گرفتن ظرفیت‌های متعهد خدمتی که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از محل مصوبات اضافه خواهد شد، نسبت به تأمین الزامات اجرای تعهدات و به کارگیری این گروه فارغ التحصیلان در مناطق محروم و کم برخوردار اقدام کند.

در جدیدترین خبر مربوط به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی در سال ۱۴۰۳، معاون آموزشی وزارت بهداشت از قطعی شدن اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی در کنکور امسال خبر داد.

ابوالفضل باقری فرد در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این خبر در خصوص اجرا یا عدم اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پر متقاضی علوم پزشکی یعنی پزشکی برای سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: طی جلساتی که بین وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد قرار شد با تمهیداتی که صورت گرفته است این مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو برای سال جاری اجرایی شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی در چارچوب مصوبه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، حدود سه سال پیش بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی علی رغم مخالفت مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی عمومی را با هدف جبران کمبود نیروی پزشکی در کشور تصویب کرد و پس از آن مصوبه به منظور اجرا، از سوی رییس جمهور به وزارت بهداشت و سازمان سنجش آموزش کشور ابلاغ شد.

بر این اساس، ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی برای اولین بار در کنکور سال ۱۴۰۱ افزایشی شد و قرار است تا سال ۱۴۰۴ هر سال به میزان ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش دانشجویان اضافه شود.

در واقع در ماده واحده افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی تاکید شد؛ با استناد به بند ۵-۴ سیاست‌های کلی علم و فناوری ابلاغی مورخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۳ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) با موضوع تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال و بند ۲-۵ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مورخ ۱۸ فروردین مقام معظم رهبری با موضوع ارتقاء شاخص‌های سلامت برای دستیابی به جایگاه اول در منطقه و همچنین بند ۱۳ این سیاست‌ها با موضوع توسعه کیفی و کمی نظام آموزش علوم پزشکی و مستند به اقدام ملی ۱۴ از راهبرد کلان ۶ نقشه جامع علمی کشور در خصوص تنظیم ظرفیت دانشگاه‌ها و در راستای اتخاذ تدابیر مناسب برای مواجهه با بحران پیری جمعیت در آینده؛ رفع کمبود پزشک؛ جلوگیری از فرسودگی کادر درمان و کاهش آسیب‌پذیری نظام سلامت در مواجهه با بحران‌ها؛ افزایش دسترسی اقشار مختلف مردم به پزشک و تنظیم ظرفیت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی بر اساس نیاز جامعه، با توجه به سرانه پزشک به جمعیت ۱۳ در ۱۰ هزار در سال جاری و به منظور دستیابی به سرانه پزشک به جمعیت ۲۰ در ۱۰ هزار در سال ۱۴۱۰، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالیِ تحت نظارت آن وزارت برای رشته پزشکی در مقطع عمومی، از سال ۱۴۰۱ به مدت حداقل چهار سال افزایش یابد.

بنابراین با این مصوبه ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی عمومی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی تا سال ۱۴۰۴ بیش از دو برابر خواهد شد. همچنین مقرر شده است که در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ درصد یا به عبارتی ۱۶۰۰ نفر به ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی کشور اضافه شد.

با این حساب در مجموع ۹ هزار و ۶۰۰ دانشجوی پزشکی از طریق کنکور در سال ۱۴۰۱ وارد دانشگاه‌ها یا دانشکده‌های علوم پزشکی شدند.

همچنین در کنکور ۱۴۰۲ نیز تعداد ۱۹۲۰ دانشجوی جدید یعنی معادل ۲۰ درصد به ظرفیت پزشکی کشور اضافه شد و در مجموع ۱۱ هزار و ۵۲۰ دانشجوی پزشکی جدیدالورود داشتیم.

امسال نیز یعنی سال ۱۴۰۳ نیز تعداد ۲۳۰۴ ظرفیت جدید در جمع دانشجویان پزشکی خواهیم داشت که به طور جمع در سه سال آینده ۱۳ هزار و ۸۲۴ دانشجوی جدیدالورود در رشته پزشکی وارد دانشگاه‌ها یا دانشکده‌های علوم پزشکی می‌شوند.

در نهایت در سال آینده ۱۴۰۴ با احتساب ظرفیت ۲۰ درصدی جدید حدود ۲۷۶۵ نفر به جمع دانشجویان پزشکی کشور اضافه می‌شود که در مجموع ۱۶ هزار و ۵۸۹ دانشجوی جدیدالورود رشته پزشکی عمومی خواهیم داشت. بنابراین و با توجه به ابن افزایش ظرفیت‌ها آمار دانشجویان رشته پزشکی تا چهار سال آینده بیش از دو برابر خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن