پذیرش ۲۵۰ دانشجو در سه مرکز علمی کاربردی اصفهان

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان در مورد پذیرش با طرح ضمانت اشتغال گفت: حدود ۲۵۰ دانشجو در مهر امسال با “تضمین اشتغال” در سه مرکز علمی کاربردی شهرک سلامت، سیتی سنتر و گروه صنعتی انتخاب پذیرفته می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری آنا در گفتگو با غلامرضا مالکی، وی افزود: “تضمین اشتغال” یکی از طرح های جدید دانشگاه علمی کاربردی کشور است که با هدف بهبود کیفیت آموزش و ایجاد زمینه بهتر برای ورود دانش آموختگان به بازار کار در حال پیگیری است.

اشتغال به کار دانش آموختگان در طرح پذیرش با ضمانت اشتغال

وی با بیان اینکه پذیرش دانشجو به‌صورت تضمین اشتغال در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ در برخی از مراکز علمی کاربردی کشور از جمله اصفهان انجام می شود، اظهار داشت: در این طرح، دانشجویان پس از دانش آموختگی به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم در مجموعه‌های تحت پوشش محیط کار دستگاه متقاضی و پشتیبان مراکز آموزش علمی کاربردی، مشغول کار می‌شوند.

مالکی با اشاره به اینکه در کشور حدود ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو از این طریق جذب مراکز علمی کاربردی می‌شوند، خاطرنشان کرد: مراکز اصفهان سیتی سنتر، گروه صنعتی انتخاب و شهرک سلامت که برای اجرای این طرح در استان اصفهان اعلام آمادگی کردند، درخواست پذیرش حدود ۵۰۰ دانشجو را داشتند که با توجه به مجوز شورای گسترش دانشگاه با پذیرش حدود ۲۵۰ دانشجو بصورت ضمانت اشتغال بصورت مستقیم و غیر مستقیم موافقت شد.

وی ادامه داد: گروه صنعتی انتخاب حدود ۲۰۰ دانشجو و مراکز شهرک سلامت و اصفهان سیتی سنتر حدود ۵۰ دانشجو در طرح ضمانت اشتغال در مهر امسال پذیرش می‌کنند.

مالکی خاطرنشان کرد: بر اساس طرح ضمانت اشتغال از این پس مراکز علمی کاربردی جدید با این شرط مجوز فعالیت دریافت می‌کنند که بحث تضمین اشتغال را برای دانش آموختگان خود داشته باشند و در استان اصفهان از بین مراکز دانشگاه علمی کاربردی، مرکز شهرک سلامت جزو این دسته است.

پذیرش غیر متمرکز دانشجو در طرح ضمانت اشتغال علمی کاربردی

به گفته وی، روند پذیرش دانشجو در طرح ضمانت اشتغال به‌صورت غیر متمرکز انجام می‌شود؛ به این صورت که قبل از اینکه مشخصات فرد به‌عنوان پذیرفته شده نهایی از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور اعلام شود، به میزان ۲ یا سه برابر نیاز به دستگاه متقاضی اعلام می شود و آن دستگاه از بین افراد معرفی شده تعدادی را انتخاب و به سازمان سنجش اعلام می کند و در نهایت دانشجویانی که در طرح ضمانت شغلی پذیرفته شدند به‌عنوان پذیرفته شده نهایی برای تحصیل معرفی خواهند شد.

اجرای طرح «آباد» برای دانش آموختگان و دانشجویان علمی کاربردی

مالکی، یکی دیگر از برنامه های دانشگاه جامع علمی کاربردی در زمینه اشتغال دانش آموختگان را طرح ” آباد ” عنوان کرد و گفت: در این طرح که مخفف ” آموزش برای دانش آموختگان و دانشجویان ” است ، دوره‌های آموزشی کوتاه مدت مهارت افزایی برای دانش آموختگان دانشگاه های مختلف با هدف تسهیل ورود آنها به بازار کار ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: بسیاری از دانشجویان زیر نظام‌های مختلف آموزشی کشور با وجود تحصیلات دانشگاهی، مهارت خاصی ندارند که این موضوع یکی از موانع جدی ورود آنها به بازار کار است به همین دلیل اجرای طرح ” آباد” برای رفع این معضل در دانشگاه علمی کاربردی در پیش گرفته شده است.

سه قالب دوره های کوتاه مدت علمی کاربردی

وی خاطرنشان کرد: دوره های کوتاه مدت مراکز علمی کاربردی در سه قالب آموزش های عالی آزاد ( چهار تا ۳۰ ساعت)، تک پودمان ( ۱۶۰ تا ۴۸۰ ساعت) و تک درس ( ۳۰ تا ۱۰۰ ساعت) برگزار می شود و متقاضیان می توانند در این دوره ها که عمده آنها در جوار محیط کار برگزار می شود شرکت کنند.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان اضافه کرد: این دوره ها مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را دارند.

مالکی درباره نتایج و مزایای اجرای طرح های مذکور توضیح داد: زمانی که موضوع ضمانت شغلی مطرح باشد وقتی دانشجو می خواهد رشته ای را انتخاب کند این کار را آگاهانه انجام می دهد.

شهریه بیشتر مراکز علمی کاربردی با ضمانت اشتغال نسبت به سایر مراکز آموزشی

وی با بیان اینکه به مراکزی که ضمانت شغلی ارائه می دهند اجازه داده شده است که نسبت به دانشجویان عادی ، شهریه بیشتری بگیرند، تصریح کرد: با توجه به اینکه این مراکز تعهد الزام آور برای اشتغال دانشجویان پذیرفته شده در این طرح دارند امکان استفاده از محیط کار واقعی را برای این دانشجویان فراهم می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دانش آموختگان دانشگاهی برای ورود به بازار کار و اشتغال نیاز به کسب مهارت دارند، افزود: طرح آباد می‌تواند نیازهای موجود در این زمینه را پاسخ دهد.

دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان دارای ۲۵ مرکز فعال با حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ دانشجو و حدود ۳۰۰ کد رشته در مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی است.

این دانشگاه در مجموع حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مدرس دارد که از بین آنها در هر نیم سال تحصیلی بطور میانگین حدود یکهزار نفر در مراکز علمی کاربردی استان فعالیت دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن