جزئیات اعطای کمک هزینه آموزشی به دانشجویان استعداد درخشان
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جزئیات طرح گرنت (کمک هزینه) آموزشی به دانشجویان استعداد درخشان را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر در گفتگو با رضا نقی زاده، وی با اشاره به جزئیات اجرای طرح گرنت آموزشی گفت: ما در معاونت آموزشی وزارت علوم در زمینه گرنت آموزشی دو هدف اصلی را دنبال میکنیم، اول تلاش میکنیم دانشجویان استعدادهای درخشان که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش میشوند با هماهنگی معاونت پژوهشی وزارت علوم به ویژه در زمان اجرای پایان نامه، گرنت محور شوند.
کمک هزینه آموزشی رتبه های زیر ۱۰۰ کنکور تا مقطع دکتری
وی ادامه داد: دوم، یک برنامهای برای دورههای کارشناسی پیش بینی کرده ایم تحت عنوان «بورس صنعت» و «بورس نخبگان»، که سال گذشته با انجام توافقی مقرر شد، رتبههای کشوری زیر ۱۰۰ کنکور سراسری بورس شده و تا مقطع دکتری تحت حمایت وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان قرار گیرند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: یعنی این افراد به صورت پیوسته تا مقطع دکتری بورس بوده و از لحاظ مالی بنیاد ملی نخبگان هزینه آنها را پرداخت میکند و از نظر ادامه تحصیل و هیأت علمی شدن نیز، وزارت علوم آنها را حمایت کند.
اختصاص کد/ رشته محل هایی برای داوطلبان ۱۰ درصد برتر هر استان جهت بورسیه صنعتی شدن
وی با بیان اینکه امسال احتمالاً این عدد به ۲۰۰ افزایش خواهد یافت، افزود: به موازات این، با بنیاد ملی نخبگان نیز هماهنگیهایی برای «بورس صنعت» انجام داده ایم که بر اساس آن، دانش آموزانی که در کنکور سراسری جز ۱۰ درصد برتر استان خود شده و یا رتبههای برتر کنکور را کسب میکنند، در دفترچه کنکور یک کد رشته محلهایی برای بورسیه شدن این دانش آموزان که دانش آموزان برجسته ای هستند و در کنکور سراسری رتبه آورده اند، پیش بینی شود.
نقی زاده افزود: تنها ویژگی این بورس این است که با همکاری صنعت صورت میگیرد. یعنی این نخبگان و استعدادهای درخشان در راستای حل نیازهای کشور در واحدهای صنعتی فعال میشوند که یک بخشی از منابع مالی آن را صنعت پرداخت کرده و بخشی را هم بنیاد ملی نخبگان پرداخت میکند، پذیرش و هماهنگی پذیرش این افراد هم توسط وزارت علوم صورت میگیرد.