رئیس سازمان سنجش: مطالعات کنکور الکترونیک آغاز شد

معاون وزیر علوم از آغاز مطالعات کارشناسی برای برگزاری کنکور الکترونیکی خبر داد و گفت: ابتدا، آزمون الکترونیکی در مقیاس آزمون‌های کوچک‌تر برگزار می‌شود و در صورت کسب توانمندی به سمت آزمون‌های بزرگ مقیاس حرکت خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری آنا در گفت‌وگو با رضا محمدی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح اقدامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای الکترونیکی کردن آزمون کارشناسی تأکید کرد که این موضوع نیازمند بررسی ابعاد اجتماعی و سیاسی است و نباید صرفاً یک فرایند مکانیکی تلقی شود.
محمدی با بیان اینکه امکان‌سنجی آزمون الکترونیک باید با دقت جدی انجام شود، افزود: بررسی منابع انسانی و زیرساخت‌های کشور، دسترسی متقاضیان به امکانات و کسب مهارت‌های لازم برای استفاده از فناوری‌ها از مهم‌ترین مسائل در برگزاری الکترونیکی کنکور سراسری است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز مطالعات کارشناسی برای برگزاری کنکور الکترونیکی خبر داد و گفت: ابتدا، آزمون الکترونیکی در مقیاس آزمون‌های کوچک‌تر برگزار می‌شود و در صورت کسب توانمندی به آزمون‌های بزرگ مقیاس حرکت خواهیم کرد.

وی با اشاره به تجربه برگزاری آزمون‌ها در کشورهای دیگر به کنکور گائوکائو در چین اشاره کرد و گفت: چین با وجود امکانات فناوری بسیار بالا، سالانه این آزمون را با بیش از ۱۳ میلیون شرکت‌کننده برگزار می‌کند.

محمدی با تأکید بر الزامات آزمون الکترونیک، اظهار کرد: تمامی ابعاد انسانی و تقویت زیرساخت‌ها باید مورد توجه قرار گیرد. تا زمانی که سازمان سنجش از وجود این زیرساخت در سراسر کشور و امکان دسترسی برای همه متقاضیان بر اساس اصل عدالت مطمئن نشود، نمی‌توانیم این آزمون را در مقیاس بزرگ عملیاتی کنیم.

رئیس سازمان سنجش با اشاره به زمان دقیق عملیاتی شدن فرایند کنکور الکترونیک اظهار کرد: زمان دقیقی را نمی‌توان در این زمینه اعلام کرد.

سال گذشته خبرگزاری مهر اعلام کرده بود: دکتر محمدعلی زلفی گل امروز ۱۵ تیرماه در بازدید از حوزه دانشگاه شهید بهشتی در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۲ در جمع خبرنگاران گفت: سازمان سنجش طرح کلان ملی آزمون‌های الکترونیک را در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در حضور رئیس جمهور ارائه کرد که این طرح در حضور دکتر رئیسی رئیس جمهور مصوب شد.

مزایای برگزاری کنکور ۱۴۰۳ به صورت الکترونیک

وی افزود: بر اساس این طرح کلان ملی مقرر شد که برای سال ۱۴۰۳ در بخش کوچکی از یک آزمون محدود، شیوه برگزاری کنکورهای الکترونیک اجرایی شود و ایرادات آن برطرف شود و اگر در واقع این اطمینان بوجود آمد که می‌توان از آن برای کل کشور استفاده شود، آزمون‌های کشوری به صورت الکترونیک برگزار شود.

وزیر علوم یادآور شد: با کنکور الکترونیک هم قدرت، هم صحت و هم سرعت عمل بالا می‌رود و تصحیح پاسخنامه‌ها در اولین فرصت انجام می‌شود و از هدر رفت منابع هم جلوگیری می‌شود زیرا دیگر نیازی به کاغذ و چاپ و حمل و نقل و ایاب و ذهاب نیست و همه این موارد صرفه جویی منابع را پی خواهد داشت.

استفاده از هوش مصنوعی در برگذاری کنکور الکترونیک ۱۴۰۳

وی گفت: ضمن اینکه از ظرفیت هوش مصنوعی هم در آزمون‌های الکترونیک استفاده می‌شود و یک اطمینان بیشتری را ایجاد می‌کند که فرزندان کشور در کمال امنیت و آرامش به رقابت علمی خود می‌پردازند.

زلفی گل درباره زمان اجرایی شدن آزمون‌های الکترونیک در کشور گفت: برنامه سازمان سنجش این است که برای سال ۱۴۰۳ برای یک آزمون با شرکت کنندگان محدود در مقیاس کوچک آزمایش شود و پس از اینکه اطمینان دادند که می‌توان آن را در مقیاس ملی و آزمون سراسری اجرایی شود حتماً استفاده می‌شود.

وی خطاب به داوطلبان کنکور سراسری گفت: هر رشته علمی ارزش و جایگاه خاص خودش را دارد و مهم این است که انسان در هر رشته‌ای پذیرفته می‌شود و وارد دانشگاه می‌شود در آن رشته تلاش کند و بهترین باشد و عمیق مطالب را بخواند. هر دانشجویی در هر رشته علمی که عمیق درس بخواند و رشد کند و به درجات بالا برسد حتماً می‌تواند مؤثر باشد. اما اینکه به دنبال این باشیم که در یک رشته‌های محدودی آمال و آرزوهای خود را محقق کنیم این کار درستی نیست.

وزیر علوم تاکید کرد: باید تلاش کنیم که در کشور توزیع متوازن رشته‌ها را داشته باشیم. هر رشته علمی ارزش و جایگاه خودش را دارد و باید شخصیت علمی کشور متوازن و هماهنگ باشد.

وی با ابراز رضایت از شرایط حوزه‌های برگزاری کنکور گفت: وسایل سرمایشی روشن بود و شرایط برگزاری آزمون مهیا بود و مشکلی گزارش نشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن