تحولات نسلی علت تغییر آیین‌نامه دانشجویان نمونه کشوری

رئیس سازمان امور دانشجویان در آیین تجلیل از دانشجویان نمونه کشوری گفت: آیین نامه دانشجویان نمونه کشوری با توجه به تحولات نسلی تغییر یافته است.

به گزارش ایزی تست، به نقل از گروه روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، مراسم اختتامیه سی و یکمین دوره جشنواره دانشجوی نمونه امروز یکشنبه ۱۰ تیرماه به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و با حضور دکتر محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری، دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.

دکتر داداش‌پور در این آیین ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: جشنواره ملی انتخاب دانشجوی نمونه هرساله با همکاری دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سطح کشوری با هدف ایجاد انگیزه بین دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور برای رقابت در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی-اجتماعی، فناورانه و بین‌المللی برگزار می‌شود.

رییس سازمان امور دانشجویان در این مراسم با اشاره به تغییر آیین نامه دانشجویان نمونه کشوری گفت: آیین نامه دانشجویان نمونه کشوری را با توجه به تحولات نسلی که در دانشگاه‌ها صورت گرفته است تغییر دادیم تا مطابق با نسل‌هایی که در دانشگاها حضور دارند و یا در حال شکل گرفتن هستند، باشد.

وی ادامه داد: در این آیین نامه سعی شده است تا ابعاد مختلف آموزش، پژوهش، فناوری، فرهنگ و بین الملل لحاظ شود این درحالی است که در آیین نامه قبلی بیشتر به موارد آموزشی توجه شده بود و این سبب شد تا دانشجویان با چارچوب آیین نامه جدید در همه ابعاد مذکور رشد و پیشرفت کنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: برای اینکه بتوانیم جشنواره دانشجوی نمونه را به کل کشور تعمیم دهیم با ۳ چالش مواجه بودیم، به همین منظور مواردی همچون سن، معدل و زبان را لحاظ نکردیم تا افراد بیشتری بتوانند در این جشنواره شرکت کنند به طوری که سال گذشته ۴۴۲ نفر در این جشنواره شرکت کردند اما امسال با حذف سه چالش مذکور توانستیم یک هزارو ۱۷۱ نفر را وارد این فرایند نماییم.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: برای انتخاب دانشجوی نمونه ابتدا دانشجویان در سطح دانشگاهی با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و پس از آن، دانشجویانی که برترین امتیازات را بر اساس آیین‌نامه انتخاب دانشجوی نمونه کسب کنند، به عنوان برگزیدگان دانشگاهی به مرحله کشوری راه می‌یابند و به دبیرخانه مرکزی معرفی می‌شوند.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: دانشجویان نمونه کشوری علاوه بر دریافت هدایا و جوایز نقدی، از مزایایی همچون معرفی به بنیاد ملی نخبگان و تحصیل در یک مقطع بالاتر بدون شرکت در آزمون ورودی آن مقطع برخوردار می‌شوند.

وی با بیان اینکه آیین نامه دانشجویان سرآمد تدوین شده است؛ اظهار کرد: احراز شرط اولیه سرآمدی در سال‌های آینده برای شرکت در جشنواره دانشجوی نمونه کشوری الزامی است. بر اساس آیین‌نامه ابلاغی انتخاب دانشجوی سرآمد و اصلاحی آئین‌نامه و شیوه‌نامه انتخاب دانشجوی نمونه در سال ۱۴۰۲، در سی و دومین دوره انتخاب دانشجوی نمونه تنها دانشجویانی می‌توانند در رقابت شرکت کنند که در مقطع مورد تقاضا حداقل یک بار به عنوان دانشجوی سرآمد انتخاب شده باشند.

دکتر داداش‌پور افزود: دانشجویان در مقطع کارشناسی پس از طی چهار نیمسال، مقطع کارشناسی ارشد پس از دو نیمسال و مقطع دکتری تخصصی پس از کسب نمره آزمون جامع، مجاز هستند در این رقابت ملی شرکت کنند.

رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه در سی و یکمین دوره انتخاب دانشجوی نمونه، در سطح دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعداد یک هزار و ۱۷۶ درخواست اولیه در سامانه مربوطه ثبت شد؛ گفت: تعداد ۹۵۳ درخواست ثبت نام قطعی شدند که از این تعداد ۶۶ نفر به مرحله کشوری راه یافتند. در مرحله کشوری و پس از داوری مجدد نیز ۱۹ نفر به عنوان دانشجوی نمونه کشوری انتخاب و معرفی شدند.

دکتر داداش‌پور با اشاره به اینکه منتخبان سی و یکمین دوره انتخاب دانشجوی نمونه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۱ نفر هستند، تصریح کرد: این افراد از میان ۸۸۳ شرکت‌کننده اولیه به عنوان برگزیدگان نهایی جشنواره دانشجوی نمونه کشوری در سال ۱۴۰۲ انتخاب شده‌اند.

معاون وزیر علوم افزود: از یک هزارو ۱۷۶ نفر ۴۸درصد دکتری تخصصی ناپیوسته، ۳۰ درصد کارشناسی و ۱۴ درصد کارشناسی ارشد پیوسته بودند. از دانشجویان شرکت کننده۳۹ درصد علوم انسانی، ۲۶ درصد فنی و مهندسی، ۱۶ درصد کشاورزی، ۱۳ درصد علوم پایه و ۴ درصد هنر را شامل می‌شدند.

وی ادامه: ۱۳۲ نفر از افراد شرکت کننده از دانشگاه تهران بودند که بیشترین تعداد افراد شرکت کننده را در میان دانشگاه‌های کشور به خود اختصاص دادند.

وی بیان اینکه از دانشگاه‌های غیر برتر هم دانشجوی نمونه داشتیم افزود: از این به بعد آیین نامه دانشجویان سرآمد کشور مبنایی خواهد بود که از درون آن دانشجوی نمونه کشوری انتخاب شود و امسال می‌خواستیم این موضوع را اعمال کنیم که به سال آینده موکول شد.

دکتر داداش‌پور افزود: سال گذشته سی‌ومین دوره جشنواره دانشجوی نمونه برگزار شد که به همراه دانشجویان نمونه از ادوار این جشنواره نیز تجلیل کردیم خوشبختانه در طول سی دوره انتخاب دانشجوی نمونه در سطح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قریب به هزار دانشجوی نمونه کشوری انتخاب شده‌اند که ۹۰ درصد آن‌ها در کشور حضور دارند و در مراکز علمی و تحقیقاتی کشور مشغول به فعالیت هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن