تغییر نام دانشگاه فنی‌ و‌ حرفه‌ای به «دانشگاه ملی مهارت» و تغییر ساختار این دانشگاه

رئیس دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای از تغییر نام این دانشگاه به «دانشگاه ملی مهارت» خبر داد. شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم با ابلاغ مصوبه‌ای با تغییر نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای موافقت کرد.

به گزارش ایسنا، شورای گسترش آموزش عالی در تاریخ سوم تیر ماه جاری و وزارت علوم با تغییر نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت و ضرورت موافقت کرد.

بیش از این عرفان خسرویان، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفته بود: بیش از ۱۲_۱۰ سال است در کشور هم دانشگاه فنی و حرفه‌ای داریم و هم سازمان فنی و حرفه‌ای و به فضل الهی تغییر نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای را به دانشگاه ملی مهارت انجام دادیم و به‌زودی با برند جدید دانشگاه ملی مهارت در کشور مواجه هستیم. علاوه بر تغییر نام، ساختار را هم تغییر دادیم.

پیشتر به گزارش خبرگزاری آنا، عرفان خسرویان رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در صفحه شخصی خود نوشت: «در آستانه عید سعید غدیر، پیرو اصلاح ساختار دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در جلسه هیئت امنای سال گذشته، در جلسه ۹۷۴ شورای گسترش آموزش عالی، تغییر نام دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت به تصویب رسید.

تغییر نام دانشگاه فنی و حرفه ای به دانشگاه ملی مهارت با ساختاری جدید

این روزها با تغییر نام و اصلاح ساختار دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت شاهد اتفاق کلیدی برای حوزه مهارتی کشور هستیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان تنها دانشگاه متولی آموزش عالی فنی و حرفه‌ای در کشور، از سال ۱۳۹۰ با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کار خود را آغاز کرده است.

دانشکده و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای به عنوان واحدهای زیرمجموعه این دانشگاه، بیش از ۴۰ سال فعالیت آموزشی داشته و از اولین مراکز آموزش عالی کشور هستند که در تداوم مسیر تحصیلی دوره متوسطه فنی و حرفه‌ای (هنرستان‌های فنی، کشاورزی، حرفه ای، تربیت بدنی) فعالیت داشته‌اند اما تأسیس این دانشگاه و تفکیک آن از وزارت آموزش و پرورش به سال ۹۰ بر می‌گردد.

این مراکز در قالب ۱۸۰دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه‌ای در استان‌های مختلف کشور پراکنده‌اند که از این تعداد ۱۲۸مرکز متعلق به پسران و ۵۲ مرکز مربوط به دختران است.

البته هدف این دانشگاه، تربیت کاردان (تکنیسین) است. از آنجا که ۷۰ درصد از آموزش‌های این دانشگاه به صورت گارگاهی و ۳۰ درصد دیگر نظری است؛ لذا دانش‌آموختگان علاوه بر داشتن توانایی علمی، از مهارت‌های عملی و کاربردی لازم نیز برخوردار هستند و اکثراً در زمینه‌های مربوط به رشته تحصیلی خود جذب بازار کار می‌شوند.

این در حالی است که مدتی خبرهایی مبنی بر تغییر نام و ماهیت دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای شنیده می‌شد که نهایتاً عرفان خسرویان رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در اجلاس سراسری رؤسای دانشکده‌ها و آموزشکده‌های دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای که ۲۱ خرداد سال جاری برگزار شد عنوان کرد: بیش از ۱۲_۱۰ سال است در کشور هم دانشگاه فنی و حرفه‌ای داریم و هم سازمان فنی و حرفه‌ای که به فضل الهی تغییر نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای را به دانشگاه ملی مهارت انجام دادیم و به‌زودی برند جدید دانشگاه ملی مهارت را در کشور شاهد هستیم.

با توجه به رویکرد دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای که یک دانشگاه مهارت محور است و به دانشگاه ملی مهارت تغییر نام داده باید گفت محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز بر مهارت محور بودن آموزش‌ها بسیار تأکید دارند و بر این باورند که ما به‌عنوان مسؤولان علم و فناوری باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم، چرا که آموزش مهارت محوری دانشگاه‌های نظری در حد انتظار نیست.

و اما براساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۵۲۹ و ۵۳۰ مورخ ۱۱ و ۲۵ آذر ۱۳۸۲ اختیار تغییر نام دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به شورای گسترش دانشگاه‌های وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و اموزش پزشکی تفویض شده است.

لذا براساس این مصوبه شورای گسترش درباره تغییر نام دانشگاه‌ها و موسسات اموزش عالی باید پس از تصویب به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و بلافاصله در نخستین دستور جلسه این شورا قرار بگیرد و در صورتی که تا ۲ هفته، اعتراضی از طرف اعضای شورای عالی نشود مصوب تلقی می‌شود.دانشگاه ملی مهارت و تغییر ساختار آن با این اوصاف در روند پیگیری این موضوع عباس میرزاحسینی رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرده طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نامگذاری دانشگاه‌های دولتی پس از بررسی و تأیید در شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد.

با توجه به موارد ذکر شده مجدداً نحوه و چگونگی تغییر نام و ماهیت دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای را از عرفان خسرویان جویا شدیم که وی گفت: طبق اساسنامه دانشگاه، تغییر نام دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در هیأت امنا اتفاق افتاده و بقیه مراحل قانونی آن در شورای گسترش و ارگان‌هایی که نیاز است پیگیری و به مرحله نهایی رسیده است.

وی افزود: برای اولین بار تغییر نام دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای توسط محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کنفرانس ملی مهارت اعلام شد.

خسرویان یادآور شد: فقط با تغییر نام مواجه نیستیم؛ بلکه ساختار دانشگاه هم اصلاح شده و در این ساختار معاونت صلاحیت حرفه‌ای برای این موضوع در نظر گرفته شده و درحقیقت یک اتفاق بسیار کلیدی برای حوزه مهارتی کشور است.

به گزارش فارس، در جلسه ۹۷۴ شورای گسترش آموزش عالی که ۴ تیرماه سال جاری به ریاست محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم تشکیل شد درخواست دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای مبنی بر تغییر عنوان دانشگاه در جلسه شورای گسترش آموزش عالی مطرح و با تغییر عنوان دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت موافقت شد.

براین اساس، مقرر شد فرایند قانونی اصلاح اساسنامه توسط آن دانشگاه انجام و پس از تایید مرکز حقوقی، لوایح و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب شورای گسترش آموزش عالی برسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن