هشدار سازمان سنجش آموزش کشور به داوطلبان آزمون‌ ها درباره تخلفات و جرائم کنکور

رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد و در مورد اقدامات سوداگران و شبکه‌های کلاهبرداری در فضای مجازی هشدار داد.

به گزارش ایزی تست، به نقل از  روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، در این اطلاعیه آمده است:

پیرو هشدارهای متعدد مبنی بر سوءاستفاده مؤسسات کلاهبردار و سودجو به اطلاع می‌رساند استفاده از عنوان «سنجش» در نام و نشان برخی مؤسسات به معنی وابستگی و صدور مجوز فعالیت توسط سازمان سنجش آموزش کشور برای این مؤسسات نیست به عنوان نمونه فروش نمونه سؤالات آزمون‌ها و دفترچه سؤالات شبیه‌سازی شده و یا ارسال جزوات و انتخاب رشته برای داوطلبان آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان که برای نخستین بار در سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود با استفاده از نام و اعتبار سازمان سنجش آموزش کشور مصداق کلاهبرداری و تخلف بوده و داوطلبان گرامی باید توجه کنند تنها درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org مورد تأیید این سازمان است.

همچنین این سازمان هیچ‌گونه فعالیتی در کانال‌های اطلاع‌رسانی خارجی (تلگرام، اینستاگرام و…) ندارد و داوطلبان جهت کسب اطلاعات لازم و دسترسی به اطلاعیه‌های صادره می‌توانند از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور، هفته‌نامه اطلاع‌رسانی پیک سنجش و یا کانال‌های اطلاع‌رسانی داخلی سروش، آی‌گپ، گپ، بله و ایتا به آدرس‌های مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان اقدام کنند.

در خاتمه به داوطلبان عزیز و خانواده گرامی آنان توصیه می‌شود در برخورد با اینگونه تبلیغات، رفتار آگاهانه داشته باشند و فریب القاب و عناوین مرتبط با عنوان سازمان سنجش را نخورند و در صورت مشاهده هرگونه تبلیغات انتفاعی و یا ادعای وابستگی این مؤسسات و شبکه‌های مجازی به سازمان سنجش آموزش کشور، مراتب را به این سازمان اطلاع دهند.

همچنین بنابر اعلام روابط عمومی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور، دکتر محمدحسین حاجیلو با تشکر از دستگاه‌های اجرایی، امنیتی، انتظامی و قضایی، تأکید کرد: خوشبختانه با اقدامات پلیس فتا کانال‌های فضای مجازی مدعی فروش سؤالات آزمون سراسری شناسایی شده و این مدعیان دروغین و فروشندگان ابزار تقلب دستگیر می‌شوند.

قائم مقام سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور با هشدار مجدد به داوطلبان و خانواده‌های آن‌ها در مورد سوداگران و کلاهبرداران فروش سؤالات، گفت: قانون در تشدید مجازات افراد متخلف در شبکه‌ها و گروه‌ها صراحت دارد و ارتکاب هر یک از اعمال تخلف‌آمیز به‌ویژه تلاش برای افشای سؤالات مرتبط با آزمون سراسری در قالب همکاری در یک گروه یا شبکه به تناسب نوع جرم می‌تواند به حبس از یک تا پنج سال نیز منجر شود.

وی افزود: داوطلبان و والدین این عزیزان مراقب باشند تحت تأثیر تبلیغات کذب قرار نگیرند و سرنوشت خود را به سوداگران و کلاهبرداران کنکور گره نزنند و تأکید می‌شود ضرورت دارد داوطلبانی که وارد شبکه‌های مدعی تقلب و تضمین قبولی شده‌اند هر چه سریع‌تر از این شبکه‌ها خارج شوند تا مشمول مجازات‌های قانونی نشوند.

دکتر حاجیلو با بیان اینکه امکان دسترسی به سؤالات آزمون سراسری پیش از برگزاری آزمون وجود ندارد، گفت: شورای حفاظت آزمون سراسری با بهره‌گیری از ظرفیت نهادهای اطلاعاتی و امنیتی اقدامات لازم را برای پیشگیری و مقابله با هر نوع تخلف را انجام خواهد داد و داوطلبان توجه کنند نه تنها استفاده از وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه‌های حافظه‌دار در جلسه آزمون سراسری تخلف است بلکه حتی همراه داشتن اینگونه وسایل بدون استفاده از آن‌ها نیز منجر به محرومیت از آزمون سراسری و مجازات می‌شود.

رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری خاطرنشان کرد: همه گروه‌ها و کانال‌های مدعی تقلب تحت رصد نهادهای امنیتی و انتظامی هستند و داوطلبان آگاهی داشته باشند که این کلاهبرداران در ساعات باقی مانده تا آزمون سراسری با انتشار صفحات جعلی دفترچه سؤالات با استفاده از سؤالات سال‌های گذشته و سایر شیوه‌های متقلبانه سعی در قانع کردن داوطلبان برای واریز وجه به صورت ارز، طلا و رمز ارز دارند و هوشیاری داوطلبان عزیز این اقدامات را خنثی خواهد کرد.

دکتر حاجیلو در پایان با تشکر از زحمات دستگاه‌های قضائی، امنیتی، انتظامی و اجرایی، گفت: وزارت کشور، استانداران و فرمانداران علی‌رغم تلاش شبانه‌روزی در دو هفته گذشته در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری برای برگزاری آزمون سراسری که رویدادی ملی و تعیین کننده سرنوشت جوانان کشور است با تمام توان پای کار هستند.

به گزارش روابط عمومی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به نقل از خبرگزاری‌ها، سردار وحید مجید گفت: با انجام اقدامات اطلاعاتی، عملیاتی و رصدهای تخصصی، بیش از ۵۷۰ نشانگاه مجرمانه شناسایی و ۱۵۸ نفر از مدیران آن تحت اقدام عملیاتی قرار گرفتند و ۱۱۴ نفر از مدیران و گردانندگان اصلی صفحات، کانال‌ها و اکانت‌های مرتبط با فروش و واگذاری سوالات کنکور شناسایی و دستگیر و جهت رسیدگی پرونده به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: تعداد ۴۶ تارنما که اقدام به فروش تجهیزات تقلب در آزمون را می‌نمودند نیز مورد رصد قرار گرفتند که تا کنون ۳۳ نفر در این رابطه دستگیر شدند. با بررسی پرونده‌های به دست آمده مشخص شد بسترهای ارتباطی مجرمان در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی بوده است که با تبلیغ در کانال‌ها و صفحات و اعلام وعده کاذب در ارائه سوالات کنکور سعی در ایجاد اعتماد می‌کردند.

رئیس پلیس سایبری با اشاره به اینکه تا کنون هیچ گونه نمونه سوال مرتبط با کنکور سراسری سال جاری از متهمان کشف نشده است، گفت: یکی از شگردهای کلاهبرداری این مجرمان واگذاری نمونه سوالات کنکور سال‌های گذشته است. هموطنان می‌بایست هوشیار باشند و فریب این صفحات و کانال‌ها را که به قصد فریب داوطلبان کنکور می‌باشد، نخورند و در صورت مشاهده موارد مشکوک؛ برای حفظ امنیت و شفافیت آزمون کنکور سراسری سال جاری، ضمن تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مرکز امداد و فوریت‌های سایبری موضوع را جهت رسیدگی هر چه سریع‌تر با کارشناسان این پلیس در میان بگذارند.

سردار مجید در پایان خاطرنشان کرد: در رصد باندهای سازمان یافته، ۳ باند کلاهبرداری در این زمینه شناسایی و متلاشی شدند و بالغ بر ۱۰۶ هزار و ۹۷۴ تتر (معادل بیش از ۸۰ میلیارد ریال)، ۲۰ قطعه سکه تمام بهار آزادی، ۸ قطعه سکه نیم بهار آزادی، ۱۰ قطعه سکه ربع بهار آزادی، ۲ قطعه سکه ۲۰۰ صوت، ۱ قطعه سکه ۵۰ صوت و غیره مسدود و تعدادی سلاح شکاری غیر مجاز و ۱۲ عدد فشنگ از آنان کشف و ضبط شده است.

اینفوگرافیک آشنایی با قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم آزمون‌های سراسری

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن